Over Bijkon Dak & Wand

Uw specialist op het gebied van Dak & Gevel

Advies nodig?

  • 0512 36 0571 Ma t/m Do van 7:30 tot 16:45 uur
    Vrijdag van 7:30 tot 16:00 uur

Familiebedrijf

Bijkon Dak en Wand beplating bv is meer dan 25 jaar onderdeel geweest van het familie bedrijf Bijkon Staal en Systeembouw bv te Harkema. Het familie bedrijf is opgericht in 1962.

Bijkon Staal en systeembouw is in de loop der jaren een begrip geworden in Fryslan, maar ook buiten de provincie een serieuze partner. Mede door de groei van zowel Bijkon Staal en Systeembouw als Bijkon Dak en Wandbeplating is besloten om de werkzaamheden in 2021 op te gaan splitsen.

Bijkon dak en wand is nu een zelfstandige BV gevestigd op een nieuwe locatie aan de Betonwei 6A, 9281 KR te Harkema. In het volledige gerenoveerde pand gaan we een nieuwe periode in , waarbij we onze klanten nog beter kunnen bedienen.

Maatwerk & Bijzonderheden

Waar standaard ophoudt beginnen wij.

Persoonlijk contact

1 contactpersoon van begin tot eind.

Pionier in beplating

dankzij meer dan 30 jaar ervaring.

Over BIJKON dak en wand
Over BIJKON dak en wand

Historie en Toekomst producten

De metalen dak- en gevelbekleding maakt de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling door. Vanwege de hedendaagse techniek is het mogelijk om zoveel meer te produceren dan de van oudsher traditionele damwandplaat. Zo heeft vooral de toepassing van metalen dakpanplaten in diverse kleuren een geweldige vlucht genomen. Je komt ze tegenwoordig tegen op tuinhuisjes, schuren, loodsen, maar ook op (recreatie)woningen en algemene ruimtes in dorpen en steden.

Onbeperkte mogelijkheden

Daar waar vroeger ‘damwand’ de norm was is het leveringsprogramma, zijn inmiddels de mogelijkheden onbeperkt. Zo is er naast het traditionele damwandprofiel een enorm assortiment aan diverse dak en wandbeplating. Dakpanprofielplaat, golfprofielplaat, potdekselprofiel, klikfels profielplaat, lichtcassette polycarbonaat allen met bijbehorende bevestiging materialen en zetwerk. Allen verkrijgbaar in de diverse kleuren.

Zetwerk is op maat leverbaar, maar ook de standaard nokstukken, eindkappen, vlakke nok, windveer en daktrimmen behoren tot ons leveringsprogramma. Als aanvulling hierop zijn er dak doorvoeren EPDM en profielvulling leverbaar.

Duurzaamheid

Als er iets  duurzaam is dan is het wel de metalen dak- en wandbeplating. Want in tegenstelling tot bijvoorbeeld hout blijft metalen bekleding jaren achter elkaar zijn mooie en strakke uiterlijk behouden. En verven is natuurlijk niet nodig! Mocht u ooit metalen bekleding willen vervangen dan kunt u deze afvoeren in de metaal-of blikcontainer waarna het gerecycled wordt.

Over BIJKON dak en wand

Laagdrempeligheid

In ons nieuwe pand met een groot opslag terrein, is laagdrempeligheid ons motto. Een huiselijke sfeer, waar tijd is voor een bakje koffie, een praatje of uitgebreid advies. De klant staat bij ons op de eerste plaats en kwaliteit en service en klant tevredenheid zijn onze stabiele sterke pijlers onder ons bedrijf.

“We binne Grutsk op us bedriuw”

Het team van Bijkon dak en wand beplating bv

Vestiging manager: Klaas Schievink   

Algemeen medewerker beplating: Minze Vries

Logistiek, Magazijn en terreinbeheer: Danny Alma

Directeur: Tieke van der Bij

B

Projecten

De specialisten van BIJKON Dak & Wand zijn inzetbaar voor diverse op maat gemaakte projecten. Samen met jou gaan we voor een langetermijnresultaat en halen we eruit wat erin zit. Meer weten? Bekijk hieronder onze recent afgeronde projecten of neem contact met ons op via 0512 36 0571.

Onze klanten

Bel mij terug