Assortiment: Schroeven

Advies nodig?

  • 0512 36 0571 Ma t/m Do van 7:30 tot 16:45 uur
    Vrijdag van 7:30 tot 16:00 uur

Schroeven

Wat is beplating schroeven

Bij Bijkon Dak en Wand verkopen wij verschillende mogelijkheden voor beplating schroeven. Dit is een schroef speciaal voor beplating waarbij een metalen plaat of een sandwichpaneel vastgezet wordt op een constructie. Bij ons kun je terecht voor bijvoorbeeld schroeven in staal, schroeven in blik en schroeven in hout. Ook houden wij ons dagelijks bezig met het meedenken in specifieke situaties zoals bijvoorbeeld in chemische ruimtes.

Verzinkt of RVS / Bi-metaal

De beplating schroef is leverbaar in verschillende materiaaltypes namelijk verzinkt, RVS en BI-metaal. Waar vroeger gebruik gemaakt werd van verzinkte schroeven is dit de afgelopen jaren daarentegen teruggelopen. De laatste jaren heeft de BI-metaal en RVS schroef uiteindelijk een grote sprong gemaakt. Het is namelijk erg zonde om panelen te monteren met lange garantieperiodes en hier dan een schroef te gebruiken met een minder lange levensduur.

Het nadeel van een verzinkte schroef, de levensduur is minder lang dan RVS en BI-metaal. De BI-metaal schroef is een samengesteld materiaal, dus; RVS en verzinkt. Doordat RVS van zichzelf niet geschikt is voor het boren in staal is de boorpunt uitgevoerd in staal. Dit betekent dat de geharde boorpunt een stalen punt heeft en hierna verder gaat als RVS. Houdt er met het gebruik van deze schroef rekening mee dat de stalen boorpunt altijd buiten het staalprofiel komt, de stalen kern kan immers gaan roesten.

Elke schroef een eigen toepassing

De beplating schroeven wordt onder andere ook genoemd als zelfborende paneelschroef. De schroef kan je daardoor toepassen bij montage op staal of blik ofwel hout. Je kan bijvoorbeeld erg makkelijk een houten regel evenals ook sandwichpaneel vastzetten. De beplating schroef is een zelfborende schroef dat wil zeggen; je hoeft dus niet voor te boren.

In de meeste gevallen is een boorpunt 2 schroef de beste optie, deze boorpunt is geschikt voor het schroeven in hout.  De boorpunt 5 is in het bijzonder geschikt voor montage op staal van 5mm tot 12mm. Bij staal van 2mm tot 6mm is het advies om te kiezen voor een boorpunt 3. Deze boorpunt is korter en de draad is namelijk wat dikker. In specifieke gevallen is het ook mogelijk te monteren in staal dikker dan 12mm. Hierbij is het advies de S15 of S20 schroef te gebruiken. De kop van de schroef heeft als gevolg van de 5/16 aansluiting een zeskant aansluiting.

Alles op kleur te leveren

De kop van de schroef is in elke RAL-kleur te leveren, dit maakt de schroef als gezegd ook breed inzetbaar. De kop kan met behulp van poedercoat alsook natlak op kleur gemaakt worden, zoals kleuren overeenkomstig met RAL-kleuren. De poedercoating is harder en daardoor sterker echter zijn de kleur opties beperkter. Integendeel is natlak zachter en krasgevoeliger maar kan op elke gewenste kleur gemaakt worden. Hierdoor is het ook mogelijk om bij een unieke kleur de juiste schroef te leveren.

Niet gevonden wat u zocht?

Neem gerust contact met ons op! Wil je liever terug gebeld worden?
Vul het formulier in en dan kijken we vrijblijvend naar uw wensen en mogelijkheden.

Maatwerk & Bijzonderheden

Waar standaard ophoudt beginnen wij.

Persoonlijk contact

1 contactpersoon van begin tot eind.

Pionier in beplating

dankzij meer dan 30 jaar ervaring.

Bekijk hier assortiment

In de loop afgelopen jaren heeft de stalen profielplaat een enorme groei meegemaakt, mede dankzij de geïsoleerde panelen is het staalprofiel een goed alternatief voor de traditionele dak- en gevelbekleding.

Bekijk ons assortiment

Bel mij terug